lunes, 14 de agosto de 2017

Tàrrega farà visible la torre medieval localitzada al nucli antic


Sota l'arrebossat de dos edificis targarins s'ha trobat el que va ser una torre defensiva. El Consistori de Tàrrega (Lleida) farà visible l’estructura d’una de les dues torres defensives que flanquejaven l’antic portal medieval del segle XIV situat a la cantonada entre el carrer Urgell i la plaça Urgell, al nucli antic. Les obres de preservació consistiran a repicar les façanes de dos immobles que en el seu moment es bastiren aprofitant la fortificació. Els treballs permetran retirar l’arrebossat actual que emmascara la torre, posant així al descobert aquest significatiu element patrimonial. Amb aquesta finalitat, l'Ajuntament ha aprovat un conveni de col·laboració amb els titulars dels dos immobles en els quals s’han localitzat les restes de la talaia, ubicats al carrer Urgell 37 i a la plaça Urgell 1. A més de la base amb carreus de pedra, es confia que la intervenció deixi a la vista fins a 6 metres d’alçada de l’antiga torre, aixecada entre els anys 1366 i 1370 com a part del Portal d’Urgell. Les obres, supervisades pel Museu Comarcal de l’Urgell, s’iniciaran a principis de la propera tardor. Sens dubte, serà una de les troballes arqueològiques més importants de la capital de l'Urgell.



2 comentarios:

  1. Hola Héctor,
    pienso que lo que esconden muchos sótanos y paredes de las casas de los cascos antiguos como ciudades como Lérida o Barcelona (por citar solo dos), nos sorprendería aún más si cabe que lo visible en la actualidad. Muestras de un pasado histórico, nuestro pasado.
    Un abrazo y espero que estés disfrutando del verano

    ResponderEliminar
  2. Hola, Francisco:
    La verdad es que muchos edificios y construcciones encierran maravillas pasadas y muchos misterios. Siempre que sale a la luz algún descubrimiento como el referido en la noticia es recuperar, como bien dices, parte de nuestro pasado.
    Un abrazo.

    ResponderEliminar