miércoles, 17 de julio de 2013

Inundacions a Lleida

pàrquing inundat lleida
Pablo Gálvez dins un garatge mentre inspeccionava l'estat dels vehicles.


La nit del passat dissabte 13 de julio i la matinada del diumenge 14 de juliol del 2013 Lleida va patir una de les tempestes més fortes dels últims anys. Va ploure amb una gran intensitat que va arribar a deixar 77l/m2 en dues en alguns punts de la capital del Segrià com el barri de La Bordeta. En trenta minuts es van enregistrar més de 35l/2. Els barris més afectats per la tempesta van ser els de Pardinyes, La Bordeta, Cappont i Universitat. Baixos, garagtes, locals i restaurants del carrer Acadèmia es van veure inundats com a conseqüència de la l'aiguat que va caure en pocs minuts i per la situació del carrer que replegava l'aigua que baixava de la falda del turó de Gardeny i del Passeig de Ronda.

A continuació presentem un petit reportatge fotogràfic de les conseqüències de la tempesta a la ciutdad de Lleida.

inundacions lleidaoperari bombersbomberos 

 Fotografies: Hector Castro Ariño

bombers generalitat
inundaciones
cotxe

L'alcalde accidental de Lleida, Rafael Peris, va destacar que "des de l'Ajuntament, des de la Guàrdia Urbana i des de Protecció Civil, conjuntament amb els altres Cossos de Seguretat i Bombers, han estat actuant puntualment en les zones afectades i estem tornant a la normalitat". Peris va destacar que cap persona havia sofert danys. Pel que fa als transports, la tempesta va inundar algunes andanes de trens i això va provocar que el servei ferroviari es veiés afectat en les línies R-12, R-13 i R-14.


Hector Castro Ariño





Autor: Hector Castro Ariño

2 comentarios:

  1. Hola Héctor,
    dentro de la desgracia siempre es importante que no haya resultado herida ninguna persona. Cuando la naturaleza se muestra con toda su fuerza es cuando nos demuestra la fragilidad del ser humano ante ella.
    Un saludo,
    Fco. Javier Tostado

    ResponderEliminar
  2. Hola, Francisco:
    Como muy bien dices, lo más importantes es que nadie resultara herido. Eso sí, debe remarcarse que hubo un choque leve entre dos vehículos en la ciudad como consecuencia de la tempestad. Debemos respetar la Naturaleza en todo momento.
    Un saludo,
    Héctor Castro

    ResponderEliminar